De Graasj is dé plek waar buurtinitiatieven, maatschappelijke activiteiten en clubjes kunnen onstaan. Welke activiteiten er zullen worden georganiseerd, is afhankelijk van de wensen uit de wijk. Het blijkt dat buurtparticipatie een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van leefbaarheid. De Graasj stimuleert dan ook meedoen in de wijk, participeren aan buurtactiviteiten, het doen van vrijwilligerswerk in de buurt, het ontmoeten van buurtgenoten, etc.


Inloop

Mensen ontmoeten, samen activiteiten doen, samen eten; daarvoor is de open inloop. Deze open inloop in het centrum van Roermond zal voor veel mensen een uitkomst zijn; laagdrempelig, gezellig en dicht bij huis. Iedereen is welkom in ons restaurant voor een kop koffie of thee, een spelletje of gewoon een goed gesprek. Vrijwilligers en professionals zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning.


Roermond, dementievriendelijk

Een van de speerpunten van de gemeente is dat Roermond een dementievriendelijke gemeente wordt: een samenleving die op een ondersteunende manier omgaat met dementie. Samen met de partners Alzheimer Centrum Limburg, Hulp bij Dementie en Alzheimer Nederland. De Graasj biedt in samenwerking met Gemeente Roermond hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. De Graasj is een plek voor mensen met (lichte) dementie en hun naasten. Vanaf het moment dat dementie wordt vastgesteld zitten de betrokkenen vaak met veel vragen; hoe nu verder?, lukt zelfstandig wonen nog?, wie wordt mantelzorger? De Graasj heeft zorgprofessionals in dienst die kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarnaast is de Graasj een plek waar zij zichzelf kunnen zijn, steun kunnen krijgen en geven. Elkaar ondersteunen, samen activiteiten organiseren, plezier hebben met elkaar. Dit zijn enkele aspecten die centraal staan bij de Graasj. Het is een ontmoetingsplek, een inloophuis waar niets moet, veel kan en bovenal erkenning is voor dementerenden en hun naasten.


Meer informatie?

Stuur een e-mail naar info@degraasjroermond.nl

 

 

Nieuws