“Iedereen is welkom en mag zichzelf zijn”

Dagelijks zijn er bij beej Mooren naeve ervaren trajectbegeleiders aanwezig voor het bieden van een luisterend oor en het aansturen van de activiteiten in en vanuit het maatschappelijk activeringscentrum (MAC). Jill, is naast Elle en John, het vaste gezicht. “We willen mensen laten winnen aan waarde. Beej Mooren naeve is hierin een ontzettend belangrijke plek. Een veilige plek waar mensen elkaar ontmoeten op een ongedwongen sfeer en er naast vrije inloop ook dagbesteding, participatietrajecten en vrijwilligerswerk mogelijk is. Stuk voor stuk waardevolle bezigheden die mensen het gevoel geven dat ze ergens bij horen en ertoe doen. En daar doen we het voor”.

“We werken met en voor allerlei mensen. Horstenaren die hier komen voor een ontmoeting maar ook mensen die een inhaalslag maken op de arbeidsmarkt en mensen die op zoek zijn naar een zinvolle invulling van de dag. Iedere dag geeft mij als trajectbegeleider voldoening, omdat ik zie hoe mensen zich hier ontwikkelen door het bieden van passende (arbeidsmatige) dagbesteding. En als de wensen en behoeften van de deelnemer niet of niet meer aansluiten bij de activiteiten van beej Mooren naeve werken we samen met partners in Horst waar we altijd een geschikte oplossing vinden”, aldus John.

De drie trajectbegeleiders benadrukken dat iedereen zichzelf mag zijn bij het MAC. “Wij kijken graag samen naar de persoonlijke ondersteuningsvraag en groeimogelijkheden en vanuit daar kiezen we de juiste route. Alleen dan lukt het om een persoonlijkheid te laten ontluiken, om vertrouwen en geluk te zien groeien. Er is niets mooiers om dat te zien gebeuren, aldus Elle namens de drie trajectbegeleiders.”

Geïnteresseerd in de activiteiten of op zoek naar vrijwilligerswerk of dagbesteding, loop gerust eens binnen bij beej Mooren naeve

IMG 6889.JPG crop
v.l.n.r.: Jill, John, Elle