Bij de Graasj, voormalige Fordgarage Op 't Root, leggen we een verbinding tussen werk, zorg en leren. Mensen met een ondersteuningsvraag of een uitdaging op de arbeidsmarkt krijgen bij de Graasj de mogelijkheid om werkervaring op te doen en te leren zodat ze op die manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Er wordt op een integrale manier gekeken naar mensen: welke arbeid willen en kunnen ze verrichten, welke ondersteuningsvraag hebben ze en wat kunnen ze leren. Op die manier krijgt iedereen de kans om een fijne daginvulling te hebben en te groeien.

De Graasj is ook een plek om te ontmoeten: spelen in de binnenspeeltuin, eten in het (familie)restaurant, een leuke activiteit doen in combinatie met een high tea, een vergadering/teambuilding met een heerlijke lunch: het kan allemaal in de Graasj. En de medewerkers zijn de mensen die daarmee werkervaring opdoen en participeren.

Daarnaast wil de Graasj een “broedplaats” zijn voor de wijk en wijkbewoners de mogelijkheid bieden om initiatieven te ontplooien. Daarvoor kunnen alle ruimtes van de Graasj gebruikt worden.


Rendiz en PSW

Stichting de Graasj bestaat uit twee initiatiefnemers; Rendiz en Stichting PSW. Rendiz heeft in Limburg al diverse projecten gerealiseerd door de combinatie van commerciële-, publieke- en zorgdiensten. PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding, werk, onderwijs en vrije tijd. Zij hebben een gezamenlijke missie: zorgen dat mensen die nu aan de kant staan mee kunnen doen, hun talenten kunnen tonen en zich kunnen ontwikkelen.

Voor meer informatie, kijk op www.rendiz.nl of www.psw.nl

 Als onderdeel van Rendiz zijn wij aangesloten bij de Code Sociale Ondernemingen. Een toelichting hierover vind je hier